‘Wethouders moeten even rustig afwachten’

Geplaatst op vrijdag 21 maart 2014
Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zijn, treed er straks onherroepelijk ook een nieuw college aan. Maar zover is het nog niet. Eerst volgt de periode van verkennen, onderhandelen en dan uiteindelijk formeren. In BNR ligt John Bijl toe wat er gebeurt totdat de nieuwe wethouders aan hun taak kunnen beginnen. Lopende zaken moeten ze afhandelen, zegt directeur John Bijl van het Perikles-instituut. Maar aan grote nieuwe projecten zullen ze echt niet meer beginnen, zegt Bijl, die wethouders en andere politiek bestuurders coacht. “De raad kan zaken besluiten die het college maar moet uitvoeren, maar je zult niet zien dat opeens besloten wordt Je moet beleefd wachten tot je werk echt klaar is en dan kun je er keurig mee stoppen.” Lees en luister het interview verder op BNR.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen