Verbied kamerleden nog minister te worden

Geplaatst op woensdag 3 juni 2015
De VVD wil een kiesdrempel invoeren, maar dat is tegenstrijdig met de intentie van onze democratie, meent politiek commentator John Bijl. En de kiezer zit er niet op te wachten.  

Heel schokkend was het allemaal niet, maar het haalde wel de krantenkoppen. VVD-bestuursvoorzitter Henry Keizer vindt dat er een kiesdrempel moet komen om kleine partijen uit de Kamer te weren. De conservatief is bang voor versnippering en vreest dat het vormen van een coalitie moeilijk wordt.

Lees verder in NRC Next.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen