Mystery Burger: Speelkwartier

Geplaatst op maandag 4 januari 2016
Voor de laatste vergadering van het jaar bezocht de Mystery Burger de ronde raadzaal in Haarlemmermeer. Daar hebben volwassen mensen ook regels nodig om overzichtelijk te blijven vergaderen, constateert hij. Een overzichtelijke eerste termijn, vond de Mystery Burger. 'In minder dan een half uur heeft iedere fractie een oordeel over de rapportage én een paar eigen punten weten te agenderen.' Maar in de tweede termijn – als het 'vrije debat' door de burgemeester geïntroduceerd – is de volgbaarheid en de serieuze toon ver te zoeken.  
Het is alsof de raadsleden na in de eerste termijn zich lief aan de debatregels te hebben gehouden, zich in de tweede termijn effe uit kunnen laten.
  lees het hele verslag van het bezoek aan Haarlemmermeer hier.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen