Mystery Burger: De lakens en hoe ze uit te delen

Geplaatst op maandag 23 mei 2016

De gemeenteraad van Zwartewaterland maakt zich zorgen om de jeugdzorg. Het raadsinitiatief Innovatiefonds Jeugdzorg moet het werk van het Centrum voor Jeugd en Gezin makkelijker maken én de raad meer grip geven op het beleid. De raad besprak het in aanwezigheid van de Mystery Burger.

De zelfverzekerde raad bespreekt haar eigen voorstel. En laat zich niet de les lezen door het college.

 

‘Het zal geen grootschalig plan zijn,’ wil wethouder Arie Speksnijder nog kwijt. ‘Dan loopt u op de zaak vooruit,’ riposteert Dijkstra nog. ‘Daar gaat de raad over.’ De raadsleden gniffelen een beetje om de verbouwereerde blik van de wethouder. ‘Ik blijf bij het punt van mevrouw Dijkstra,’ antwoordt Veldman. ‘Er staat geen plan in het besluit, wat mij betreft gaat het geld vooral in de uitvoering zitten. Zo kan iedereen het ook in deze vergadering terugluisteren.’

 

Lees in de column van de Mystery Burger hoe de raad netjes een opdracht formuleert, zonder in mee besturen te vervallen.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen