Mystery Burger: De portemonnee van de ander

Geplaatst op maandag 13 juni 2016

Ze zijn ondoorzichtig, oncontroleerbaar en te complex. Worstelen met gemeenschappelijke regelingen lijkt in raden vaan meer de boventoon te voeren van de inhoud van beleid. Na het lezen van deze Mystery Burger weet je waarom.

'Wethouder Peter Hoek geeft dat antwoord', zegt burgemeester Van der Velde vluchtig, maar Hoek weet met zijn technische uitleg óók niet uit te leggen waarom de raad de nu voorgestelde structurele bijdrage ook niet zou kunnen schrappen. 'Wij hebben het volste recht nee te zeggen', wijst SP’er Korevaar op het budgetrecht van de raad. 'Als u dat doet, komt er toch gewoon een factuur', zegt Hoek. Inmiddels staan zo ongeveer alle wenkbrauwen strak horizontaal.

 

Lees de rest van de column hier.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen