Mystery Burger: Gaat u maar rustig slapen

Geplaatst op maandag 27 juni 2016

De gemeenteraad van Ridderkerk besprak de jaarstukken. Verder dan vragen stellen aan het college kwam men niet. En daar kregen de raadsleden niet eens antwoord op ook.

‘Als we meer gaan besteden zou ik daar graag bij betrokken worden,’ zegt Ripmeester over het overschot. ‘Doelt u dan op iets anders dan de kwartaalrapportages?’ vraagt Robert Kooijman (ChristenUnie) nog. ‘Er moeten politiek-ethische keuzes gemaakt worden,’ licht Ripmeester toe. ‘Dat kan prima in de kwartaalrapportages,’ wuift Kooijman weg. ‘Kunt u ons garanderen dat het overschot naar het sociaal domein gaat?’ vraagt Ripmeester aan Keuzelamp ‘Dat kan ik niet,’ antwoordt deze schouderophalend, ‘als ik dat kon deed ik dat.’

 

Lees de rest van het bezoek aan Ridderkerk hier.

De Mystery Burger in jouw gemeente?

NederlandDe Mystery Burger zit elke week op een willekeurige publieke tribune van een gemeenteraad of provinciale staten. Hij rapporteert zijn bevindingen in Binnenlands Bestuur. Lees alle columns hier.

 

De Mystery Burger zelf een keer jouw vergadering laten beoordelen? Informeer naar de mogelijkheden van een raadsobservatie.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen