‘Gemeenteraad moet samen optreden’

Geplaatst op zaterdag 11 november 2017

In de media De gemeenteraad van Dronten moet samen optreden tegen de verziekte bestuurscultuur. Dat zegt John Bijl van het Periklesinstituut tegen Omroep Flevoland.In het gemeentehuis van Dronten is een verziekte werksfeer, meldt Omroep Flevoland. De omroep sprak met meerdere ambtenaren die aangeven dat er een cultuur heerst een sfeer van intimidatie.

 

Volgens John Bijl moet de raad hier samen de verantwoordelijkheid nemen. 'Als hoogste orgaan is de raad verantwoordelijk,' zegt Bijl. 'Ze hebben het college zelf geïnstalleerd en de burgmeester uitgezocht.'

 

Zes van de acht van de Drontense gemeenteraadsfracties hebben aangegeven graag met de ambtenaren in gesprek te gaan. Bijl vindt dat te mager. 'Zo kan je de veilige omgeving om het verhaal te doen niet garanderen,' meent hij. Volgens Bijl moet de raad samen een uitspraak doen en een vertrouwenspersoon, een extern onderzoeker of een raadsenquête installeren. 'Bij een vertrouwenspersoon vertellen wat er speelt, is toch iets anders dan aanschuiven in een fractievergadering.'

 

Bekijk het hele interview bij Omroep Flevoland.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen