Beste Politicus van Rotterdam 2018

Geplaatst op dinsdag 13 november 2018

Welk Rotterdams raadslid mag zich, na Jeroen van der Lee (PvdD), een jaar lang ‘Beste Politicus van Rotterdam’ noemen? Op vrijdag 7 december aanstaande wordt in Arminius deze felbegeerde titel weer uitgereikt.

Met de verkiezing van Beste Politicus van Rotterdam vragen we aandacht voor het belang van lokale politiek. We geven de raadsleden een podium om hun vak en hun verdiensten van de afgelopen periode aan een breder publiek te laten zien. Nu steeds meer taken op de schouders van gemeenten rusten, zijn goede raadsleden immers belangrijker dan ooit.

 

De genomineerden zullen staan voor wat goed raadswerk vermag: ze hebben een sterk ontwikkelde visie op de Rotterdamse samenleving, kunnen deze in woord en daad, in én om de raadszaal aan de man brengen en middels het raadswerk (debat, moties en amendementen) hebben ze een onmiskenbare invloed op het gemeentelijk beleid. Welk raadslid heeft veel betekend voor de gemeente Rotterdam? Wie heeft het meest voor elkaar gekregen? Welke politicus inspireert en vertegenwoordigt het best zijn achterban én alle inwoners van de gemeente?

 

Een jury, bestaande uit Antti Liukku, Monica Beek, Ties Joosten, Rachid Benhammou, Mirjam de Winter en Ewoud Kievit, beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.

 

Eerdere winnaars waren Jeroen van der Lee (PvdD, 2017), Sven de Langen (CDA, 2016), Nourdin El Ouali (NIDA, 2015), Hugo de Jonge (CDA, 2014), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, 2013), Maarten van de Donk (VVD, 2011) en Leo de Kleijn (SP, 2009).

 

De verkiezing wordt georganiseerd door LOKAAL en het Periklesinstituut i.s.m. Arminius.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen