‘Gerechtigheid voor raadsleden’

Geplaatst op donderdag 15 november 2018

In de media Gemeenteraadsleden gaan over miljoenen euro's belastinggeld. 'Gerechtigheid dat ze daar ook fatsoenlijk voor worden betaald,' zegt John Bijl tegen De Stentor.

De VNG, de beroepsvereniging voor raadsleden en het Ministerie van Binnenlandse Zaken bereikten een akkoord over de vergoeding voor raadsleden in kleine gemeenten. Met erugwerkenede kracht krijgen de raadsleden van de gemeenten met minder dan 25.000 inwoners er fors geld bij.

 

'Gerechtigheid,' zegt John Bijl van het Periklesinstituut. 'Ze kregen minder betaald dan een pizzakoerier.' Lees het hele interview hier.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen