Een goed gesprek met de Mystery Burger

Vergadermodel
Het is de afgelopen jaren alleen maar belangrijker geworden om een goed en overzichtelijk raadsdebat te voeren. Kleinere fracties en grotere verantwoordelijkheden maken debatten ingewikkelder. Door internet en sociale media worden debatten steeds zichtbaarder. Een goed vergadermodel helpt bij zorgvuldige besluitvorming in het politieke proces.
De Mystery Burger laat je aan de hand van herkenbare voorbeelden zien hoe gemeenteraden zichzelf én de besluitvorming in de weg kunnen zitten — en hoe jij als griffier de raad kunt helpen de gemeente effectiever te besturen.

Bestemd voor
Raads- en Statengriffiers
Duur
1 workshop
Opbrengst
  • Zorgvuldigere vergaderingen
  • Meer gerichte voorbereiding
  • Effectievere politiek

Waarom is het programma belangrijk?

 

Een goed vergadermodel helpt politici bij het verzamelen van argumenten en het inleven van de maatschappelijke problematiek. En leidt voor de burger tot meer herkenbare uitkomsten.

 

Elke gemeente heeft haar eigen aanpak om tot politieke besluitvorming te komen. Helaas worden de veelal zorgvuldig vormgegeven vergadermodellen niet altijd gebruikt zoals ze zijn bedoeld. Volksvertegenwoordigers lijken nog steeds overhaast en in fractiekamers overwegingen te doen en afwegingen te maken — en het model niet of niet goed te gebruiken.

telefoon-diapHeeft u nog vragen? Neem direct contact op.

 

Als de gemeenteraad of staten een besluit neemt, is er al een lang proces van beeldvorming en oordeelsvorming aan vooraf gegaan. Wij spreken dan ook liever van het politieke proces dan van het raads- of statendebat. Tijdens deze workshop laten we zien dat jouw rol als griffier in dit proces essentieel is en hoe je de raad beter gebruik kan laten maken van het vergadermodel. Met tips hoe je in drie stappen tot een goed besluit kunt komen, ongeacht welk vergadermodel je gebruikt.

 

E-mail ons  Contactformulier

 

Opbrengst

 

 

Aanpak

 

 

Ervaringen

 

Gerelateerde programma's

 

 

Terug naar Programma’s voor de volksvertegenwoordiging. Nog geen keuze kunnen maken? Neem contact op.

E-mail ons  Contactformulier

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen