Hou jij wel grip op je agenda?

Het raads- of statenlidmaatschap is een deeltijdfunctie. Toch kun je er makkelijk een werkweek mee vullen. Je agenda vult zich moeiteloos met vergaderingen, informatiebijeenkomsten, werkbezoeken, benen-op-tafelsessies, en dan is er ook nog flink wat tijd nodig om de vele stukken te lezen. Om over het praten met bewoners – essentieel voor een volksvertegenwoordiger – maar niet eens te beginnen. Hoe kun je als raadslid efficiënt met je tijd omgaan én mooie resultaten behalen? Hoe vind je tijd voor al die dingen die er óók bij horen, zoals een blog schrijven of koffie drinken met een journalist? Het simpele antwoord is: door keuzes te maken. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.  

 

Beschrijving

Van welke onderdelen van het raadswerk krijg jij energie? Hoe kan jouw inzet het best bijdragen aan herkenbaarheid van je politieke profiel en de kwaliteit van het werk van de raad als geheel?

 

Tijdens deze workshop leer je hoe je keuzes kunt maken die passen bij zowel jouw eigen stijl als bij de politieke prioriteiten van je partij. Je krijgt zowel inzicht in je eigen profiel als in dat van je fractie- en raadsgenoten en praktische tips om meteen mee aan de slag te gaan.   Onze trainingen staan vooral in het teken van oefening.

 

Met onze direct toepasbare tips, leren de deelnemers de technieken direct ‘in de vingers’ te krijgen. Zo kun je er meteen mee aan de slag.

 

Het programma Persoonlijke effectiviteit voor volksvertegenwoordigers is voor fracties of als training in partijverband. Wij menen dat dergelijke vaardigheden het best kunnen worden geleerd en geoefend in de intimiteit van de eigen fractie. Ze vragen een kwetsbare houding die – zeker politici – niet natuurlijk valt in het openbaar en met politici uit een andere partij.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden, onze beschikbaarheid of gewoon voor het plannen van de bijeenkomst.

 

E-mail ons  Contactformulier

 

Opbrengst

Na de training hebben de deelnemers concrete tips voor het indelen van hun politieke werkzaamheden én beschikken ze over concrete technieken om deze zo effectief mogelijk uit te voeren.  

 

De deelnemers zijn staat om op basis van persoonlijke overtuiging hun activiteiten zó te ordenen dat ze er energie van krijgen in plaats van dat ze dat kosten. Ze leren los te komen van de ‘waan van de dag’ en oog te houden voor de passie waarom ze in de eerste plaats de politiek in zijn gestapt.  

 

Wanneer de training in fractieverband is verzorgd, zijn de deelnemers als team in staat gebruik te maken van elkaars individuele sterktes en leren de fractieleden valkuilen bij een ander te herkennen. Zo wordt je niet alleen als individueel raadslid maar ook als fractie sterker.  

 

Aan het eind van de bijeenkomst ontvangen de deelnemers een lesbundel met tips.  

 

Aanpak

Voorafgaand aan de training ontvangen de deelnemers een intakeformulier voor een zelfbeoordeling. Dit formulier sturen ze rechtstreeks – dus anoniem – aan de trainer. De informatie gebruiken we voor het samenstellen van het programma voor de gezamenlijke bijeenkomst. Zo kunnen we, naast onze eigen ervaringen met andere vergaderingen én onze observaties van de deelnemer, precies aansluiten bij de leerbehoefte van de deelnemer zelf.  

 

Het programma bestaat uit twee tot zes dagdelen van steeds twee aaneengesloten dagdelen. Na elke twee dagdelen ontvangen de deelnemers huiswerk en direct toepasbare tips.  

 

Tijdens de bijeenkomsten oefenen de deelnemers met onze technieken hun agenda te beheren, prioriteiten te stellen en zogeheten energievreters te herkennen en te voorkomen.  

 

Eventueel organiseren we graag na bijvoorbeeld zes of negen maanden een terugkombijeenkomst om ervaringen te delen, elkaar scherp te houden en verdieping te zoeken.  

 

Ervaringen

 

Gerelateerd

 

 

Terug naar Programma’s voor de fracties en individuele volksvertegenwoordigers. Neem contact op.

 

E-mail ons  Contactformulier

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen