Module 4: Politieke vaardigheden

Volksvertegenwoordigen is geen vak dat je er zo maar bij doet. Ondanks dat raadslid zijn voor de meesten een functie ernaast is, vraagt het veel. Je mening geven over beleid, nieuwe voorstellen doen, contact houden met burgers, meepraten met bijvoorbeeld welzijnsorganisaties of de kunstensector, het aanscherpen van je visie, onderhandelen en natuurlijk debatteren; het zijn geen kleine dingen. Ze vragen eigen competenties.

 

In deze module behandelen we welke vaardigheden nodig zijn voor elke volksvertegenwoordiger. We oefenen met de belangrijkste: illustratief en invoelbaar spreken, actief en re-actief luisteren en het vertalen van politieke ideeën naar concreet beleid.

 

De module is gebaseerd op ons Competentieprofiel voor Volksvertegenwoordigers.

 

 

 

 

 

Snel aan de slag na de herindelingsverkiezingen

Deze module maakt onderdeel uit van het inwerkprogramma voor de nieuwe gemeenteraad. Modulair van opzet kiest u zelf welke onderdelen uw raad nodig heeft om er voor te zorgen dat de gemeenteraad de verkiezingen snel achter zich laat — en samen snel aan de slag gaat met het besturen van de gemeente.

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle modules van het inwerkprogramma.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen