Module 5: Beter besluiten nemen met het vergadermodel

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook in je vergadermodel. Als de raad een besluit neemt is er een lang proces van beeld- en oordeelsvorming aan voorafgegaan. Wij spreken dan ook liever van het politieke proces dan van het raadsdebat. Immers alle voorbereidende activiteiten, bijeenkomsten en vergaderingen beïnvloeden de argumentatie en besluitvorming. 

 

Het Periklesinstituut zag meer dan driehonderd gemeenteraden vergaderen en één ding weten we zeker: er bestaat niet één juist vergadermodel. Maar er is wel zoiets als het goed gebruik van het gekózen model. In deze module laten we zien hoe je met heldere planning en juiste voorbereiding, ervoor zorgt dat met goed gebruik van het model het proces van politieke besluitvorming effectiever kan.

 

 

 

 

 

Snel aan de slag na de herindelingsverkiezingen

Deze module maakt onderdeel uit van het inwerkprogramma voor de nieuwe gemeenteraad. Modulair van opzet kiest u zelf welke onderdelen uw raad nodig heeft om er voor te zorgen dat de gemeenteraad de verkiezingen snel achter zich laat — en samen snel aan de slag gaat met het besturen van de gemeente.

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle modules van het inwerkprogramma.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen