Module 6: Werken zonder last

Wat is het effect van jouw rol als raadslid op jouw rol in de samenleving, en omgekeerd? 

 

Raadsleden liggen vaker en steeds meer onder een vergrootglas. Bijna 90% van alle Nederlanders vindt dat lokale politici een voorbeeldfunctie hebben — de media houdt hen nauwlettend in de gaten. Je moet  je er als volksvertegenwoordiger steeds meer van bewust zijn dat je meer rollen en dús meer belangen hebt in de samenleving. Ook krijgen raadsleden steeds vaker te maken met agressie, zoals belediging, intimidatie en zelfs bedreiging.

 

In deze sessie helpen we raadsleden zich voor te bereiden op deze ‘schaduwzijden van de spotlights’. De raad krijgt praktische tips en handvatten mee over hoe om te gaan met morele dilemma’s, maar ook wat te doen om te voorkomen dat raadsleden zich, onder druk, genoodzaakt zien hun mening aan te passen.

 

 

Snel aan de slag na de herindelingsverkiezingen

Deze module maakt onderdeel uit van het inwerkprogramma voor de nieuwe gemeenteraad. Modulair van opzet kiest u zelf welke onderdelen uw raad nodig heeft om er voor te zorgen dat de gemeenteraad de verkiezingen snel achter zich laat — en samen snel aan de slag gaat met het besturen van de gemeente.

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle modules van het inwerkprogramma.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen