Module 7: De raad en Europa

De gemeente besturen doe je niet alleen. Als gemeenteraad ben je afhankelijk van wijkinitiatieven, gemeenschappelijke regelingen én complementair bestuur. Daarin treft de gemeente niet alleen de Provincie, het Rijk maar steeds vaker ook Europa. In deze workshop gaan we met de gemeenteraad op zoek naar de belemmeringen én mogelijkheden die Europese regelgeving met zich meebrengt.

 

Samen met Europa Decentraal maakt de raad zijn eigen to-do-lijst voor samenwerking en lobby op Europees niveau. Zo ontstaat er zo een handige actiekaart met een overzicht hoe de raad zijn gemeente samen met Europa  versterkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Snel aan de slag na de herindelingsverkiezingen

Deze module maakt onderdeel uit van het inwerkprogramma voor de nieuwe gemeenteraad. Modulair van opzet kiest u zelf welke onderdelen uw raad nodig heeft om er voor te zorgen dat de gemeenteraad de verkiezingen snel achter zich laat — en samen snel aan de slag gaat met het besturen van de gemeente.

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle modules van het inwerkprogramma.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen