Module 9: Democratie en burgerparticipatie

Democratie is meer dan partijpolitiek en één keer in de vier jaar stemmen. De samenleving bruist en steeds meer ondernemers én inwoners nemen zelf initiatief om vorm te geven aan het algemeen belang. Maar hoe verhoudt formele en informele democratie zich? In deze module gaan we in op verschillende nieuwe vormen van democratie en burgerparticipatie en laten hun verschijningsvormen, mogelijkheden en beperkingen zien. We spreken over de positie van de raad ten opzichte van deze initiatieven.

 

We gaan met de raad in gesprek over de houding ten opzichte van actieve burgers en bedrijven met hun eigen ideeën. En aan het eind van de workshop heeft de raad de informele democratie in zijn gemeente in kaart gebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Snel aan de slag na de herindelingsverkiezingen

Deze module maakt onderdeel uit van het inwerkprogramma voor de nieuwe gemeenteraad. Modulair van opzet kiest u zelf welke onderdelen uw raad nodig heeft om er voor te zorgen dat de gemeenteraad de verkiezingen snel achter zich laat — en samen snel aan de slag gaat met het besturen van de gemeente.

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle modules van het inwerkprogramma.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen