Verbeter de besluitvorming

Besluiten nemen is toch wel de kerntaak van de gemeenteraad. Een goed besluit bestaat uit meer dan alleen de stemming. Een goede voorbereiding, selectie van de stukken en het besluitvoringsproces maken het raadsbesluit niet alleen beter, maar ook het draagvlak sterker.

Drie criteria voor een goed besluit

Het kenmerk van een goed besluit is dat het ook goed is genomen. In dit essay legt John Bijl uit aan welke drie criteria een goed politiek besluit hoort te voldoen.

 

Lees het essay hier

 

 

 

Nieuw: de Politieke triagekaart

Een goed politiek besluit ontstaat met ook een goede voorbereiding. Met de Politieke triagekaart zorg je voor een zorgvuldige prioritering van agendapunten en een heldere planning van de raadsvergaderingen.

 

Bekijk de Triagekaart hier

 

 

 

Train het presidium

Het presidium plant niet alleen de agenda, met (tijdige) agendering dwingt het ook meer de kaderstellende positie van de raad af bij het college en is daarmee ook in staat andere informatiestromen op gang te brengen dan alleen vanuit het ambtelijk apparaat.

 

Het Periklesinsttituut ontwikkelde een trainiginsprogramma waarmee presidium of agendacommissie hun rol én de besluitvorming versterken 

Meer weten over de training? Kijk hier

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen