Voor fracties en politici

Politiek bedrijven is geen vak wat je er zomaar bij doet. Het vraagt specifieke vaardigheden — die je in steeds nieuwe situaties toe moet passen. Het Periklesinstituut helpt lokale politici graag beter te worden in lid te zijn van het hoogste orgaan én zo het besturen van de gemeente of provincie.

Ondanks dat voor de meesten het raads- of statenlidmaatschap een functie ernaast is, komt er veel bij kijken. Je mening geven over gemeentelijk beleid, nieuwe voorstellen doen, contact houden met burgers, meepraten met bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, het aanscherpen van je visie, onderhandelen en natuurlijk debatteren. Het zijn geen kleine dingen en ze vragen zelfs voor mensen met veel ervaring in het openbaar bestuur nieuwe competenties.

 

De afgelopen jaren trainden de specialisten van het Periklesinstituut al duizenden politici, van waterschap tot Europees parlement. We zagen alle bestuurlijke lagen die Nederland kent! Onze ervaren trainers helpen je beter speechen, krachtiger argumenteren, scherper onderhandelen, beter vragen stellen en zelfs effectiever twitteren.

 

We bieden deze trainingen aan voor fracties en – als coaching – voor individuele politici. Het is onze ervaring dat dergelijke vaardigheden het best kunnen worden geleerd en geoefend in de intimiteit van de eigen fractie. Ze vragen een kwetsbare houding die – zeker politici – niet natuurlijk valt in het openbaar en met politici uit een andere partij.

 

In ons aanbod voor fracties en politici zit een breed spectrum van politieke vaardigheden: spreken in het openbaar, debatteren, argumenteren, framing, jezelf presenteren op sociale media en omgaan met agressie en veel meer. De trainingen zijn gebaseerd op ons competentieprofiel voor volksvertegenwoordigers.

 

Nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen