Bart Cosijn

Bart leidt debatten, dialogen en congressen en is senior trainer Vragen en interactie. Zijn motto is: spreken is zilver, gehoord worden is goud.

mailbartcosijn@periklesinstituut.nl

telefoon+31 6 45 48 20 24

twitter-b@bartcosijn

 

Hij treedt op als gespreksleider voor uiteenlopende bijeenkomsten: van jaarcongressen tot nauwkeurige dilemmagesprekken, van spetterende verkiezingsdebatten tot complexe participatietrajecten. Hij helpt gemeenteraden en staten in het meer interactief maken van hun vergaderingen en debatten. Daarnaast helpt hij politici in het verbeteren van hun vraag- en ondervraagtechnieken en in het aanscherpen van hun vermogen zelfs de meest moeilijke vragen te beantwoorden.

 

Voor Bart is elk debat of dialoog een zoektocht naar nieuwe inzichten. Hij helpt de aandachtige luisteraars om hun observaties te delen. En daagt de sterke sprekers uit eerst goed te luisteren. Op deze manier kunnen deelnemers en opdrachtgevers de gezamenlijke kennis optimaal gebruiken.

 

Door zijn jarenlange ervaring als gespreksleider, trainer en improvisatieacteur is hij goed in staat om zich in te leven in gespreksdeelnemers en zo bijeenkomsten met veel empathie te modereren. En wanneer het thema er om vraagt schakelt hij makkelijk naar een journalistieke aanpak.

 

In 2009 startte Bart zijn praktijk als gespreksleider. Daarnaast was hij coördinator vakdebat voor de beroepsvereniging BNSP. Eerder was hij redacteur en hoofdredacteur bij het webmagazine Ruimtevolk. In 2014 nam Cosijn het initiatief voor de Burgertop Amsterdam, vanuit zijn zorgen om de lokale democratie.

 

Naast zijn werk als gespreksleider publiceert hij over democratie en publiek debat, in onder andere NRC en Het Parool. Vanaf 2016 is hij bestuurslid van de vakgroep GoedeDagVoorzitters. En voor de Nieuwspoort Foundation laat hij zich door schoolklassen ondervragen over zijn vak.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen