John Bijl

John traint gemeenteraden en provinciale staten in het effectiever politiek bedrijven en het verstevigen van hun rol als hoogste orgaan van de gemeente of de provincie. Hij coacht politici in het verbeteren van hun competenties en politieke vaardigheden.

Stuur John een e-mail   Boek John als spreker 

 

mailjohnbijl@periklesinstituut.nl

telefoon+31 6 24 88 97 10

twitter-b@johnbijl

 

 

Hij verzorgt lezingen en workshops over het politieke ambt en de kwaliteit van democratische besluitvorming en publiceert geregeld over deze onderwerpen. Hij is columnist voor Binnenlands Bestuur, schrijft geregeld politieke bijdragen voor NRC en is als specialist vaak te horen op BNR.

 

Bijl, zelf oud-raadslid, houdt van een goed politiek debat waar belangen worden afgewogen en daarmee het besluit wordt gelegitimeerd. Hij helpt gemeenteraden en staten gezamenlijk die verantwoordelijkheid op te nemen, zodat voor alle inwoners van de gemeente of provincie de uitkomst van een politiek proces beter te begrijpen is, ook als ze het er niet mee eens zijn.

 

Door zijn jarenlange ervaring als trainer, spreker en observator van politiek, columnist van De Mystery Burger voor Binnenlands Bestuur en de tientallen publicaties over democratie, politiek en bestuur, is John in staat om inspirerend en aansprekend aan politici uit te leggen wat er beter kan aan politieke vergaderingen én waarom het beter moet. 

 

In 2013 richtte John het Periklesinstituut op. De kennisinstelling heeft als oogmerk de volksvertegenwoordiging en individuele politici te helpen in hun ambt. Voor het Periklesinstituut werkte John onder meer voor de Bestuursacademie, het Nederlands Debat Instituut en als manager opleiden voor Nationale-Nederlanden en ING. Hiermee combineert hij zijn ervaring in het openbaar bestuur met het vermogen zijn trainingen of bijeenkomst praktisch en resultaat gericht te houden.

 

Naast zijn trainerswerk, publiceert hij geregeld over het functioneren van de democratie en de kwaliteit van de politiek. Hij becommentarieert de Rotterdamse politiek in NRC en schrijft hij de column De Mystery Burger voor Binnenlands Bestuur. Als veelgevraagd spreker over democratie en het politiek ambt verzorgt hij lezingen en gastcolleges.

Neem direct contact op

Kunnen wij jouw raad helpen bij het effectiever vergaderen of het verbeteren van politieke proces?

 

telefoon-diap Wij helpen je graag. Bel ons op 010 30 60 366 of mail naar contact@periklesinstituut.nl.

Of maak gebruik van het contactformulier.

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen