Een goed gesprek over democratie, politiek en lokaal bestuur?

Laat je bijeenkomst inspireren met de deskundigen van het Periklesinstituut als spreker, gespreksleider of interviewer. Ook op het podium hebben onze sprekers en gespreksleiders maar één doel: op een ontspannen manier congresdeelnemers of debatbezoekers aan het denken zetten. Net als bij onze programma’s.

Opbrengst
  • Inhoudelijke en prikkelende bijdrage
  • Voorzien van levendig en actuele voorbeelden
  • Interactief en inspirerend

Naast onze programma’s met een gemeenteraad of volksvertegenwoordiging, zijn de specialisten van het Periklesinstituut veelgevraagde gasten bij congressen, seminars en andere bijeenkomsten. Ze helpen de doelstelling scherp te zetten met een prikkelend betoog, delen hun ervaring uit letterlijk honderden gemeenten en alle provincies, of vergroten als gespreksleider, interviewer of moderator de interactie tijdens uw bijeenkomst.

Deskundig, interactief en inspirerend

Onze deskundigen zijn veel gevraagde sprekers voor bijeenkomsten over politiek, democratie of staatsinrichting, integriteit in het politieke ambt en vaardigheden voor het politieke ambt. Door hun ervaring en observaties zijn ze in staat om ingewikkelde en actuele onderwerpen over het functioneren van de democratie met levendige en herkenbare voorbeelden indringend én ontspannen te brengen.

Als gespreksleider beroep ze zich op hun jarenlange ervaring bij het voorzitten van debatten en bijeenkomsten. Ze dagen de deelnemers uit hun mening scherp te verwoorden in een tóch veilige omgeving.

Nodig een spreker uit

Onze sprekers

John Bijl

Oprichter en directeur van het Periklesinstituut. Als Mystery Burger van Binnenlands bestuur bezocht hij al meer dan 200 gemeenteraden. John is een gepassioneerd en betrokken spreker over het functioneren van democratie die altijd met een prikkelende en levendige boodschap komt. Als gespreksleider houdt hij de sfeer losjes én energiek.

Meer info   Nodig John uit

Victor Vlam


Als trainer en coach heeft Victor in binnen- en buitenland training gegeven. Hij specialiseert zich in debat- en communicatietrainingen, op welk vlak hij wordt gezien als expert. Zo treedt hij regelmatig op in de media om politieke speeches en debatten te analyseren (NRC Handelsblad, Radio 1, EenVandaag, Onze Taal). Naast directeuren, scholieren, gemeenteraadsleden, Tweede Kamerleden en professionals in binnen- en buitenland, heeft Victor ook een landelijke lijsttrekker getraind ter voorbereiding op zijn verkiezingsdebatten.

Meer info  Nodig Victor uit

Nog vragen?

Ben je nog niet helemaal zeker over de opzet of het precieze thema van je bijeenkomst? We denken graag mee. Niet alleen over een passende bijdrage van een van onze sprekers, maar ook over de gespreksvorm of het programma. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Stel je vraag!

Cookie instellingen

Periklesinstituut maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen